www.Ferien.no - Norges største reise og ferieportal

Web Ferien.no
www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Hus.no - Alt om hus - Norges største husportal Hotels.com

Verdens underverk - World Heritage

English Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский

Algerie, Sahara, Tassili N'ajjer
Høytliggende og måneaktig fjellandskap midt i Sahara, med bl.a. over 15.000 hulemalerier og helleristninger. De er opptil 8.000 år gamle og viser bl.a. stiliserte mennesker og jaktsener.
Algerie
Australia, Northern Territory, Kakadu National Park
I tillegg til svært store naturskatter har nasjonalparken rikt dekorerte grotter. Et vell av arkeologiske funn viser at det har bodd mennesker i området i over 40.000 år. Det bor fortsatt 300 aborginer i parken.
Australia  Webcams
Danmark, Jelling monumentene
To runesteiner, en middelalderkirke samt to enorme gravhauger forteller til sammen historien om overgangen fra hedenskap til kristendom i Danmark.
Danmark  Webcams
Etiopia, Lalibela
12 kirker og kapeller som er hugd ut rett i fjellet. Kirkene er 700-1000 år gamle, mange av dem er dekorert og forbundet med hverandre som en stor labyrint. Hvert år holdes det en seremoni der prestene danser og døper folk i en elv.
Etiopia
Filippinene, Cordilleras, Risterassene
De opptil 2000 år gamle, risterassene som følger fjellsidene, er med imponerende dyktighet anlagt av ifugafolket og er et fint eksempel på et vellykket samspill mellom natur og menneske.
Filippinene Webcams
Finland, Helsinki, Sveaborg (Suomenlinna)
En av verdens største sjøfestninger, bygd på 1700- og 1800 tallet på 8 øyer. Den er et svært godt bevart eksempel på militær arkitektur.
Finland Webcams
Ghana, Elmina, Fort St. Georg
Fortet er et minne om slavehandelen, som i flere hundre år ble drevet derfra av bl. Danmark-Norge.
Ghana
Grønland, Ilulissat, Isfjorden
Den mest produktive isbreen i Arktis munner ut i denne fjorden. Det medfører en ekstremt høy produksjon av isfjell. Den leverer viktige opplysninger til glasiologer og klimaforskere.
Grønland Webcams
Hellas, Meteora
Enestående samling av klostre bygd på nesten naturstridige steder.
Hellas Webcams
India, Taj Mahal
Det store mausoleet i hvit marmor er et hovedverk i islamsk arkitektur. Det er bygd mellom 1631 og 1648 og er omgitt av et stort hageanlegg.
India
Indonesia, Java, Borobudur templet
Det vel 55.000 kvadratmeter store tempelet var i 150 år buddhistenes åndelige sentrum, inntil det plutselig ble glemt. Det ble oppført for ca. 1200 år siden og inneholder et stort antall Buddha-statuer og relieffer.
Indonesia Webcams
Iran, Bam
Bam ble til ved en oase og var et knutepunkt på Silkeveien. Urgamle underjordiske vanningskanaler er bevart, og byens citadell med 38 vakttårn var før jordskjelvet en stor turistattraksjon.
Iran Webcams
Island, Thingvellir
Fra rundt år 930 og frem til 1798 ble alltinget satt på denne sletten. Der ble nye lover vedtatt og rettsaker avgjort.
Island Webcams
Kambodsja, Angkor
Angkor er et av de aller viktigste arkeologiske områdene i Sørøst-Asia. Det finnes hundrevis av opptil 1100 år gamle templer, mange av dem ligger fortsatt skjult i jungelen.
Kambodsja
Kina, Mount Wuyi
Dramatsik fjellandskap, enestående subtropisk skog med høy biodiversitet. Mange arter finnes bare der. Området har vært bebodd i minst 4000 år, og det finnes bl.a. mange templer.
Kina Webcams
Norge, Geirangerfjorden og Nærøyfjorden
De to trange og dype fjordene er arketypiske fjordlandskaper. Fjordene er 1-2 km brede, og fjellene rundt dem er opptil 1800 meter høye. Bratte elver med mange fosser strømmer nedover fjellsidene.
Norge Webcams Webkamera Geirangerfjorden
Polen, Konsentrasjonsleiren Auschwitz
Konsentrasjonsleiren er bevart som et vitnesbyrd om grusomheter under nazismen. Leiren ble opprettet i 1940 og ble under krigen utvidet med flere underleirer.
Polen Webcams
Sri Lanka, Galle
Den gamle bydelen og fortet ble anlagt på 1500-tallet av portugisere. Det er et fint eksempel på en befestet by anlagt av europeere i Sørøst-Asia, der asiatisk og europeisk arkitektur smelter sammen.
Sri Lanka
Sverige, Varberg, Grimeton
Varberg Radio Station er verdens siste aktive elektromekaniske radiosender. Radiostasjonen er svært godt bevart. Den ble oppført fra 1922 til 1924 for å skape en telegrafisk forbindelse mellom Europa og USA.
Sverige Webcams
Tyskland, Darmstadt, Grube Messel
Ingen andre steder i verden er det funnet så mange fossiler. Funnene omfatter 36 til 57 millioner år gamle og uhyre godt bevarte fossiler, som blant annet forteller hvordan pattedyrene har utviklet seg.
Tyskland Webcams
USA, Yellowstone National Park
Den store nasjonalparken ligger i et område som geologisk sett er svært aktivt, og inneholder bl.a. over 300 geysirer, to tredeler av alle geysirer i verden. Stedet har også canyons, fosser og et imponerende dyreliv. 
USA Webcams Webkamera Yellowstone
Vest-Afrika, Mali, Cliff of Bandiagara /Land og the Dogons)
En flere hundre kilometer lang forkastning med opptil 600 meter høye fjellsider spiller en sentral rolle for dogonfolket. De bygger bl.a. sine boliger i fjellsidene av sandstein. 
Mali
Vest-India, Dominica, Morne Trois Pitons National Park
Den lille vulkanske øya har både varme kilder og et tropisk skogområde med høy biodiversitet, dvs. usedvanlig mange arter. Området er svært vakkert, men har også stor vitenskaplig betydning.
Dominica
 
Les mer på http://whc.unesco.org/en/list

 

Objektivt oppslagsverk til ferie og reiserelaterte lenker  - Copyright 2000-2019
Kontakt oss - Om oss - Annonsere - Tips oss!
www.Ferien.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no