Paella:
1 kylling
salt, pepper
1 ts safran
olivenolje
1 båt hvitløk
1 boks hermetiske muslinger (blåskjell)
1 1/2 dl ris
4 tomater
1 rød og 1 grønn paprika
1 pakke frosne erter
Del
kyllingen i serveringsstykker og kni dem
med alt, pepper og safran.
Brun stykkene i varm olivenolje, ta dem
over i en gryte og slå på litt vann.
La det koke til kjøttet er mørt, ta
opp. Den finhakkete hvitløken tilsettes
i oljen, dryss i risen og rør til den
er gulaktig. Tilsett kraften fra
muslingene, 2 dl vann, de oppskårne
tomatene og de hakkete paprikaene. Kok
det hele i 8 min. under stadig omrøring.
Fyll risblandingen i et smurt ildfast
fat og legg kyllingstykkene, muslinger
og erter oppå. Dekk fatet med folie og
la det stå 20 min. i varm ovn. Fjern
folien og la det stå 10.min til i
ovnen. Serveres rykende varmm.
Arozz
a la Cordoba:
1 stor
hakket løk
2 ss olje
250 g ris
salt
1/2 ts safran
7 dl kokende buljong
10 oppskårne fylte oliven
1 tomat
ca. 200 g rensete reker
dillkvister
Bladsalat
og brød
La løken
surre noen minutter i oljen uten å ta
farve. Dryss i risen og rør med en
treskje til den er lysegul, tilsett salt
og safran og spe med buljongen. Legg på
lokk og la det koke i 15 min. over svak
varme.
Smak til med salt og fordel oliven og
tomatskiver over. Legg rekene på risen
og pynt med dillkvister og server salat
og brød til.
|