www.Ferien.no - Norges største reise og ferieportal

Web Ferien.no
www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Hus.no - Alt om hus - Norges største husportal Hotels.com

Skattejakt - Geocaching

English Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский

 Geo (jord, mark) og caching (gjemmested)

Startet i USA i 2000, da det amerikanske forsvaret åpnet GPS-systemet, slik at også sivile GPS-mottakere fikk svært nøyaktig posisjonering. Den første boksen ble utplassert i Norge i 2001.

For å komme i gang trenger du en GPS-navigatør og tilgang til internett for å sjekke cache-plasseringen. En navigatør koster fra 1200 kroner.

Stadig flere mobiltelefoner kommer med innebygd GPS, men vær klar over at enkelte modeller kan være trege med å finne din plassering. GPS-bruk krever også mye av mobilbatteriet, så husk å lade før du går hjemmefra. Det finnes egne geocaching-programmer til mobilen, som laster ned boksplasseringen og guider deg dit.

Du må registrere deg på nettstedet geocaching.com, det er gratis og kjapt unnagjort. Her legger du inn de oppdagede cachene, registrer nye eller lager turlogg.

Det finnes ulike typer bokser. Multi-Cache består for eksempel av flere bokser, der hver boks inneholder hint om hvor neste befinner seg. Noen cacher kan bestå av gåter eller puslespill eller lede til et møte med andre geocachere til avtalt tid (Begivenhet Cache)

Har du ikke GPS, men har lyst til å prøve likevel? Mange bokser er plassert slik at du enkelt finner dem bare ved å se på kartet.

 

Objektivt oppslagsverk til ferie og reiserelaterte lenker  - Copyright 2000-2019
Kontakt oss - Om oss - Annonsere - Tips oss!
www.Ferien.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no