Innbakt
oksekjøtt:
Tl røre:
1 egg
30 g mel
salt, pepper
400 g renskåret mørt oksekjøtt
olje
3 purrer
1 båt hakket hvitløk
2 ss smør
1 ss hvitvin eller sherry
1 ss kinesisk soja
malt ingefær
Løskokt
ris
Pisk
egget sammen med litt mel, salt og
pepper og 2 ss kaldt vann. Skjær oksekjøttet
i 7-8 cm lange strimler og dypp dem i røren.
Kok dem gyllenbrune i varm olje. Skjær
purrene i tynne ringer og bland dem med
hvitløken. Kok dette noen minutter i smøret
og tilsett hvitvin eller sherry, soja og
litt malt ingefær.
Bland kjøttstrimlene i purreblandingen
like før servering og server løskokt
ris til.
Vårruller:
1-2 store
skiver renskåret svinekjøtt
1 ts maisenna
3-4 ss olje
salt, pepper, ingefær, hvitløksalt
2 ss kinesisk soja
1 stor finhakket gulrot
4-5 finhakket sjalottløk
100 g snittete champignoner
1/2 kopp frosne erter
1 finsnittet purre
1/2 kopp finsnittet selleri
1 boks reker
Til røren:
4 egg
200 g mel
1/2 ts salt
margarin, plantefett
1/2 kg ris
salt, safran, sandelpulver (fåes på
apotek)
soja
Mal kjøttet
som til tatar og dryss med maisenna,
stek det litt i halvdelen av oljen og
smak til med salt, pepper, ingefær og
hvitløksalt. Ha massen i en bolle og
tilsett soja.
Stek alle
grønnsakene i resten av oljen og
tilsett dem litt salt, pepper og ingefær.
La blandingen surre et øyeblikk og
bland det med kjøttet.
Pisk
eggene til røren med mel og salt, rør
litt og litt i 7 dl vann og la røren
hvile i ca. 1 time. Stek den deretter
til veldig tynne, ikke for mørke
pannekaker. Legg litt av fyllet og noen
reker på hver pannekake som rulles
sammen. Legg rullene på en hullsleiv og
senk dem i det rykende varme
plantefettet. Kok rullene sprø og la
dem dryppe av seg fettet.
Server
rullene med løskokt ris hvorav 1/3 er
kokt med safran så den blir gul. 1/3
med sandelpulver så den blir rød, mens
den siste 1/3 skal være hvit. Server
ekstra soja til.
Av denne
porsjonen blir det ca. 20 ruller.
|