www.Ferien.no - Norges største reise og ferieportal

Web Ferien.no
www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Hus.no - Alt om hus - Norges største husportal Hotels.com

Italienske retter

English Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский

 
Zabione - nasjonaldesserten:

5-6 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl rom eller konjakk
kanel
1 stang vanilje
2 1/5 dl fløte
50 g mandler
Marengs eller småkaker

Pisk eggeplommene hvite med sukker og tilsett rom eller konjakk. Hell den i en bolle og dryss kanel over. Bland vaniljekornene i stivpisket fløte og bre den over eggemassen når den er helt kald.
Skåld mandlene, grovhakk og dryss over desserten.
La den stå i køleskapet til den skal serveres med marengs og småkaker til.


Italiensk tomatsuppe:

1 kg modne tomater
250 g løk
2 fedd hvitløk
2 laurbærblad
1 ts timian
50 g olivenolje
3 ss eddik
salt og hvit pepper, en anelse sukker
20 g smør
20 g mel
1/2 dl sur fløte eller rømme
2 hardkokt egg
persille

Saltstenger

Snitt tomatene litt, hakk løken, knus hvitløken og la dette småkoke i 15 min. i olivenolje med timian og laurbærblad.
Press det gjennom en sikt og fortynn det med ca.1/2 l vann og 3 ss edikk.
Smelt smør og ha i melet, spe med tomatkraften som er smakt til med slat, pepper og sukker. Rør i den sure fløten (rømme) og la suppen koke godt opp.
Server i boller og legg på eggehvite- eller løkringer med litt hakket eggeplomme i hver, og dryss med persille.
Server saltstenger til.


Minestrone suppe:

150 g bacon
2 store løk
1 båt knust hvitløk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
100 g hodekål
6 tomater
50 g spagetti
50 g makaroni
1 kopp frosne erter
1/2 ss salt
2 poteter
2 ss hakket persille
1/4 ts timian, paprika
revet parmesanost

Rundstykker

Skjær bacon og løk i terninger og la dem småsurre i 10 min. uten å brenne den.
Tilsett hvitløk og gulrot som er skåret i  terninger. Ha også i stangselleri i terninger og hodekålen, la alt surre i 5 min. under stadig omrøring. SPe med 1 1/2 l kokende vann med buljong, legg på lokk og la den koke i 10 min.
Skåld og flå tomatene, legg dem i gryten og la suppen småkoke i 1/2 time.
Tilsett spagetti og makaroni som er brukket opp, erter, salt og de revne potetene, persille, timian og paprika og kok det mørt.
Serveres med revet parmesanost og rundstykker.


Pizza Napolitana:

15 g gjær
150 g mel
6 tomter
15-20 ansjosfileter
100 g fet ost (f.eks. ceddar)
1 ts basilikum eller salvie

Salatblad

Løs opp gjæren i 1 1/2 dl lunket vann og elt den sammen med melet til en jevn deig.Dekk over den og la den stå i ca.1 time på et lunt sted. Kjevl ut deigen til to store runde aker og legg dem på smurte plater. La dem etterheve og dekk dem deretter med tomatskiver, asnjosfileter og tynne osteskiver. Dryss på basilikum eller salvie.
Stek pizzaene ca. 10 min ved 275° og server dem rykende varme med salatblader til.

 

Objektivt oppslagsverk til ferie og reiserelaterte lenker  - Copyright 2000-2018
Om oss - Annonsere - Tips oss!
www.Ferien.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no