Minestrone
suppe:
150 g
bacon
2 store løk
1 båt knust hvitløk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
100 g hodekål
6 tomater
50 g spagetti
50 g makaroni
1 kopp frosne erter
1/2 ss salt
2 poteter
2 ss hakket persille
1/4 ts timian, paprika
revet parmesanost
Rundstykker
Skjær
bacon og løk i terninger og la dem småsurre
i 10 min. uten å brenne den.
Tilsett hvitløk og gulrot som er skåret
i terninger. Ha også i
stangselleri i terninger og hodekålen,
la alt surre i 5 min. under stadig omrøring.
SPe med 1 1/2 l kokende vann med
buljong, legg på lokk og la den koke i
10 min.
Skåld og flå tomatene, legg dem i
gryten og la suppen småkoke i 1/2 time.
Tilsett spagetti og makaroni som er
brukket opp, erter, salt og de revne
potetene, persille, timian og paprika og
kok det mørt.
Serveres med revet parmesanost og
rundstykker.
Pizza
Napolitana:
15 g gjær
150 g mel
6 tomter
15-20 ansjosfileter
100 g fet ost (f.eks. ceddar)
1 ts basilikum eller salvie
Salatblad
Løs opp
gjæren i 1 1/2 dl lunket vann og elt
den sammen med melet til en jevn
deig.Dekk over den og la den stå i ca.1
time på et lunt sted. Kjevl ut deigen
til to store runde aker og legg dem på
smurte plater. La dem etterheve og dekk
dem deretter med tomatskiver,
asnjosfileter og tynne osteskiver. Dryss
på basilikum eller salvie.
Stek pizzaene ca. 10 min ved 275° og
server dem rykende varme med salatblader
til.
|