www.Ferien.no - Norges største reise og ferieportal

Web Ferien.no
www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Hus.no - Alt om hus - Norges største husportal

www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal

Hotels.com

Franske retter

English Deutsch Español Français Italiano Suomi Ελλάδα Hrvatski Nederlands Polski Русский

 

Bouillabaise:

25 blåskjell
salt
1 stor løk
1 1/2 dl olivenolje
1 purre
1 suppekvast
1 ts safran
1 kg torsk eller annen fersk fisk
1/2 kg tomater
2 båter knust hvitløk
1 kokt hummer
persille

Skrubb skjellene godt og kok det i litt lettsaltet vann til de åpner seg, ca.4-5 min. og ta ut kjøttet.
Hakk løken og la den surre i noen minutter i oljen, tilsett purren som er skåret i skiver, suppekvasten og safran. Spe med 1 1/4 l vann og la det koke 10.mon. SKjær fisken i passe stykker og la den surre i 10.min i suppen. ta opp fisken og ha i de oppskårne tomatene sammen med den knuste hvitløken og kok opp. Del den rensete hummeren i mindre stykker, varm dem sammen med muslinger og fisk i litt av kraften og dryss med hakket persille. Hell blåskjellkraften i suppegryten og varm det hele opp. Server suppe, fisk og blåskjell hver for seg med rundstykker til.


Coq au vin:

1 høne
salt, hvit pepper
1/2 sitron
200 g smør
1 flaske rødvin
250 g champignoner
1/4 ts sukker
1/4 ts salt
1 båt knust hvitløk

Pommefrites og bladsalat

Gni hønen inn med salt, pepper og sitron. Brun halparten av smøret i gryte og brun hønen i det. La det surre noen minutter og hell på vinen. Legg på lokk og la gryten stå 1 1/2 time i middels varm ovn. Rens løk og champignoner og brun dem hver for seg i resten av smøret. Dryss en anelse sukker over løken og salt over champignonene og ha dem i gryten like før hønen er ferdig. Tilsett hvitløken og gi retten et kraftig oppkok like før servering.
Del hønen i porsjonsstykker mens sausen koker litt inn. Hell den rykende varme sausen over kjøttstykkene og server pomme frites til og sprø salat.

Consommé Rose:

1/2 kg oksekarbonade
2 ss smør
1 kg tomater
1 suppekvast med timian
salt
1 1/2 l buljong
2 eggehviter
hvit pepper, sukker

La karbonaden surre noen minutter i smøret, del tomatene og tilsett dem sammen med suppekvasten og litt salt.
Spe med buljongen og la suppen koke opp og småsurre i 1 1/2 time.

 Klar suppen på følgende måte:
La den avkjøles litt, pisk eggehvitene lett sammen og bland dem i suppen. Få det hele i kok under pisking og kok det under lokk i 10 min.
Ta suppen av varmen og la den stå 1/2 time, sil den gjennom en sikt og smak til med hvit pepper og en anelse summer.
La suppen stå kaldt i et par timer og fjern alt fett på toppen. Serveres isavkjølt i boller.


Salade Barbienne:

1/2 kilo kokte kalde poteter
2- 3 tykke skiver kokt skinke
2- 3 kokte sjøkrepshaler
2 pepperfrukter

Marinade av:
4 ss olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
salt, pepper
1 ss hakket persille
2 trøfler eller 4 champignoner

Skjær potetene i skiver og skinken i strimler og bland begge deler med de oppskårne krepsehalene. Rens pepperfruktene og hell kokende vann over dem. La dem stå litt, ta dem opp og skjær i snitter. Bland dem med det andre. Rør marinaden godt sammen og hell den over.
La salaten trekke i 1/2 time og vend den av og til så marinaden ikke skiller seg fra det andre.
Pynt med hakkete trøfler eller chanpignoner skåret i skiver.

Objektivt oppslagsverk til ferie og reiserelaterte lenker  - Copyright 2000-2018
Om oss - Annonsere - Tips oss!
www.Ferien.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no