Consommé
Rose:
1/2
kg oksekarbonade
2 ss smør
1 kg tomater
1 suppekvast med timian
salt
1 1/2 l buljong
2 eggehviter
hvit pepper, sukker
La
karbonaden surre noen minutter i smøret,
del tomatene og tilsett dem sammen med
suppekvasten og litt salt.
Spe med buljongen og la suppen koke opp
og småsurre i 1 1/2 time.
Klar
suppen på følgende måte:
La den avkjøles litt, pisk eggehvitene
lett sammen og bland dem i suppen. Få
det hele i kok under pisking og kok det
under lokk i 10 min.
Ta suppen av varmen og la den stå 1/2
time, sil den gjennom en sikt og smak
til med hvit pepper og en anelse summer.
La suppen stå kaldt i et par timer og
fjern alt fett på toppen. Serveres
isavkjølt i boller.
Salade
Barbienne:
1/2 kilo
kokte kalde poteter
2- 3 tykke skiver kokt skinke
2- 3 kokte sjøkrepshaler
2 pepperfrukter
Marinade
av:
4 ss olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
salt, pepper
1 ss hakket persille
2 trøfler eller 4 champignoner
Skjær
potetene i skiver og skinken i strimler
og bland begge deler med de oppskårne
krepsehalene. Rens pepperfruktene og
hell kokende vann over dem. La dem stå
litt, ta dem opp og skjær i snitter.
Bland dem med det andre. Rør marinaden
godt sammen og hell den over.
La salaten trekke i 1/2 time og vend den
av og til så marinaden ikke skiller seg
fra det andre.
Pynt med hakkete trøfler eller
chanpignoner skåret i skiver.
|